Kako vratiti potenciju?

sta uzrokuje erekciju

Erektilne disfunkcije se obično javljaju kako muškarci stare, ali to može uticati i na muškarce svih starosnih grupa, na čiju erekciju mogu uticati različiti faktori. Da biste izbegli erektilnu disfunkciju, postoje stvari koje treba i ne biste trebali raditi.

1. Budite oprezni sa onim što jedete!

Prehrana koja je, na primer, nezdrava za vaše srce, takođe je nezdrava za vašu erekciju. Bilo koja hrana koja povećava rizik od srčanog udara takođe može biti pokretač erektilne disfunkcije. Ako se vaša dijeta uglavnom zasniva na prženoj i masnoj hrani i mesu, trebalo bi da napravite promjenu.

Pređite na svježe povrće i voće, mliječne proizvode sa niskim sadržajem masti, odustanite od pržene hrane i odlučite se za hranu pečenu ili grilovanu i smanjite višak masti. Prateći ovaj savet, nije ni čudo što muškarce na Mediteranu retko pogađa erektilna disfunkcija: muškarci sa ovog područja svakodnevno konzumiraju povrće, voće, ribu, testenine, morske plodove i čašu crnog vina.

2. Obratite pažnju na svoju težinu!

Ako imate višak kilograma, nemojte se iznenaditi da vaš penis pati zbog toga, ili bolje rečeno, njegove erekcije pate. Pre svega, muškarci sa prekomernom težinom imaju veći rizik od dve vrste dijabetesa, stanja koja zauzvrat mogu prouzrokovati erektilnu disfunkciju.

3. Pripazite na visok krvni pritisak i holesterol!

Povrh toga, muškarci sa prekomernom težinom često imaju visok nivo holesterola u krvi, što dovodi do visokog krvnog pritiska. Visok krvni pritisak utiče na protok krvi, a kako je krvotok odgovoran za snažnu, trajnu erekciju, muškarci bi svakako trebali paziti na težinu!

4. Konzumirajte alkohol u umerenim količinama ili se u potpunosti od njega odričite!

Ne postoji jasan direktan dokaz koji pokazuje da oni koji umereno konzumiraju alkohol mogu imati erektilnu disfunkciju. Ali, muškarci bi trebali znati da prekomjerno pijenje alkohola često utiče na njihovu jetru. A kada je jetra pogođena, to može izazvati hormonalne poremećaje, što može negativno uticati na erekciju čoveka.

5. Vežbajte!

Ležati na kauču po ceo dan nije samo loše za erekciju muškarca, već uopšte ne ide zajedno sa zdravim seksualnim životom. Ovo važi i za muškarce i za žene. Redovno vežbajte i ostanite u formi! Muškarci i dalje treba da budu oprezni sa nekim vrstama vežbi koje mogu preopteretiti područje perineuma, područje između skrotuma i anusa. Istraživači kažu da ove vrste vežbi mogu dovesti do erektilne disfunkcije. Zbog toga muškarci ne bi trebalo da preteruju sa biciklom, i trebalo bi da ga koriste samo povremeno za vožnju na otvorenom na svežem vazduhu.

6. Pažljivo sa nivoom testosterona!

Čak i ako je čovek potpuno zdrav, oko 50. godine života nivo testosterona počinje da se smanjuje. Čak i nakon 40. godine, nivo testosterona pada oko 1,3%. Simptomi kao što su nizak libido, nedostatak apetita za seksom, nedostatak koncentracije stvari su koje bi muškarca trebale navesti da zakaže sastanak sa lekarom i da pažljivo nadgleda nivo testosterona.

7. Izbegavajte steroide!

Ovaj savet je prvenstveno za atletske muškarce i one koji se bave bodi buildingom, glavnim korisnicima steroida: redovna upotreba steroida utiče na testise što može dovesti do nižeg nivoa testosterona.

8. Ako ste pušač, odustanite!

Pušenje ima direktan uticaj na protok krvi koji je temelj za normalnu, jaku erekciju. Ostavite pušenje!

9. Detalji se računaju prilikom seksa!

Neki prodori prilikom seksa, mogu biti bolni, što može dovesti do seksualne inhibicije i pokrenuti erektilnu disfunkciju. Ako, na primer, vagina nije dobro podmazana, prodor može biti bolan za muškarca, kao i za ženu. Obavezno podmažite penis kako biste izbegli neprijatna iznenađenja. Plus, ako se muškarčev seksualni partner kreće na način koji ne donosi zadovoljstvo ili još gore, uzrokuje nelagodu oko penisa, trebalo bi se bez uvijanja isto partnerki saopšti.

10. Pažljivo pod stresom!

Stres dovodi do povećanja adrenalina u telu muškarca, što zauzvrat dovodi do kontrakcije krvnih sudova. Kontrakcija krvnih sudova nije dobra za erekciju, jer ograničava normalan protok krvi. Za zdrav seksualni život i snažnu, trajnu erekciju, muškarci bi trebali biti što opušteniji i smanjiti stres u svom životu.

Ako ispoštujete većinu saveta, bićete sigurno puno uspešniji tokom seksulanog odnosa a Puriwagra kao aposlutno prirodni preparat će vam svakako dodatno pomoći da postanete seksualni majstor!

sta uzrokuje erekciju
Top